sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tällaisilla argumenteilla Migri markkinoi vastaanottokeskusten perustamista kuntiin (Case: Keuruu, Kouvola & Salo)

Maahanmuuttovirasto (Migri) markkinoi kunnille vastaanottokeskusten (vok) perustamista.

Oheisaineistona tarjotaan SPR:n tuottamaa 'informaatiota' toiminnan hyödyistä.

Case: Keuruu


Netistä löytyy Keuruun kaupunginhallituksen dokumentti ehdotuksesta perustaa vok kuntaan ja päätös asiasta: PDF-dokumentti: Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustaminen Keuruulle, 31.8.2015.


Voidaan perustellusti kysyä miksi Migri markkinoi toimintaa kunnan tuloilla, joista koituu Suomelle moninkertaiset kustannukset. Kaikki tietävät että Suomi ottaa lisää velkaa 2014, 2015, 2016 noin 5-6 miljardia €. Tämä on käsittämätön summa, siis viisi-kuusi tuhatta miljoonaa €.

Toimintaa markkinodaan työpaikoilla, kunnan verotuloilla, turvapaikanhakijoiden (tph) saamilla vastaanottorahoilla (-> ostovoimaa seudulle). Paremmin Suomessa syntyisi ostovoimaa jos suomalaisia ei verotettaisi niin rankasti. Markkinointirumpua lyödään myös Suomen Punaisen Ristin 'informaatiolla'.Case: Kouvola


Kouvola oli samanlaisen päätöksen edessä samaan aikaan 31.8.2015, kuten käy ilmi dokumentista: ep.kouvola.fi/kokous/20153767-3.PDF.

Siinä käy ilmi että SPR vai halutessaan käyttää vapaasti yksityisiltä (!) markkinoilta vuokraamiaan asuntoja. Tämä on erittäin ystävällistä asuntoja omistaville tahoille, jotka kamppailevat hitaasti hiipuvissa pienemmissä kaupungeissa asuntokantansa kanssa. Tämä nostaa väistämättä vuokratasoa kantasuomalaisille, kun markkinoille ilmestyy asiakas (SPR), joka saa rahaa Valtion pohjattomasta kassasta.Sisäministeriön dokumentista näkee että Järjestelykeskuksen kuluiksi lasketaan noin 10 miljoonaa € per vuosi. Vastaanottokeskusten kulurakenne on aika täsmälleen samanlainen (arvioidut työpaikat 30, vuokrat, ruoat, vartiointi, logistiikka). Katso Järjestelykeskusten talousarvio.

Kun Suomeen on nykytilanteen (27.9.2015) perustettu noin 100 vastaanottokeskusta niin niiden kulut Suomelle ovat noin 1 miljardia € vuodessa.

Case: Salo

Salossa maalaillaan uhkakuvia, että julkisuuskuva heikkenee jos vok:a ei perusteta. Käytännössä tämä on juuri päinvastoin. MTV3 äänestys 21.9.2015.


Puoltavana seikkana ensimmäisenä todetaan, että pakko ("Kuntien tulee kantaa osaltaan vastuu valtion päätöksiin..."). En keksi miten tuo on houkuttelevasti, oikeasti puoltava seikka.Uudet pelaajat varmaan businekseen

Migri myös kertoo ylpeänä miten uudet pelaajat haluavat mukaan vok-businekseen:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti