keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Turvapaikanhakijat ja "turvapaikanhakijat" -- Eero Paloheimo: Oletko kiltti vai rehellinen

Huomio Eero Paloheimon erinomaiseen kirjoitukseen: Jako kahteen! (lue koko kirjoitus)


On vaikea puhua Eurooppaa syövyttävästä turvapaikanhakijoiden vastaanottohulluudesta ilman, että joku osapuoli kokisi tulevansa loukatuksi, mutta Eero onnistuu siinä aika hyvin.

Ehkä jotkut uskovat, että kaikki turvapaikanhakijat ovat aitoja turvapaikanhakijoita tai huijareita on vähän. Toiset ovat sitä mieltä että suurin osa käyttää hyväkseen elämänsä tilannetta päästä Eurooppaan pysyvästi. Kerrankin tulvaportit ovat auki, joten nyt on aika mennä. Eurooppa ei tule kestämään tätä hyökyaaltoa, joten pian otteet alkavat koventua. Mennään kun ikkunat ovat auki ja ovet ovat jääneet lukitsematta.

Vähemmän hyväuskoiset ihmiset eivät usko alkuunkaan, että suuri osa turvapaikanhakijoista olisi aidosti hädänalaisia. Tälle on aika helppoa löytää todisteita ja etsimistä auttaa se, ettei usko puhtaasti toisten hyvyyteen sinisilmäisesti. Toiset ihmiset vaan ovat sinisilmäisempiä kuin toiset ja uskovat kaikkiin kurpitsavankkuritarinoihin yhtään kyseenalaistamatta. Tiede.fi lehdessä kerrottiin tutkimustuloksesta miten Testosteroni vähentää sosiaalista sinisilmäisyyttä.

Osa ihmisistä on ottanut sen punaisen pillerin ja osa elää edelleen sinisen pillerin maassa missä kaikki on kauniisti. Kun on aikuistuttuaan ja silmien avauduttua saanut sen punaisen pillerin niin totuutta ei voi enää piilottaa. Kaikki ihmiset eivät ole kilttejä ja käyttävät tilaisuutta hyvääkseen. Vanha sanonta sisältää totuuden siemenen: "Tilaisuus tekee varkaan" tai tässä tapauksessa huijaus kiinnostaa jos siihen on mahdollisuus, tilaisuus tekee rikollisen.

Miksi joku kulkee noin 15 turvallisen Euroopan maan läpi, jotka kaikki ovat allekirjoittaneet Geneven 1951 sopimuksen turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta, mutta eivät hae näistä turvapaikkaa. Vaikea väittää hakevansa vain ja ainoastaan ensisijaisesti turvapaikkaa jos kuljet 15 maan läpi joissa turvapaikkaa voisi hakea.

Eero Paloheimo kirjoittaa mm.:

Esim. "Oikea jako on: kiltteihin ja rehellisiin. Kiltit eivät voi olla rehellisiä, koska silloin he eivät enää ole kilttejä. Samasta syystä, mutta päinvastoin, rehelliset eivät voi olla kilttejä."

Esim. "Rehelliset ihmiset sanovat suoraan mitä ajattelevat. He pitävät kiinni loogisista johtopäätöksistään vaikka ne olisivat vaaraksi heidän omillekin ennakkoluuloilleen."

Esim. "Kiltit ihmiset ovat kivoja. Hyvä ilmapiiri on tärkeä, ikävien tosiseikkojen jankkaaminen tylsää. Jos tosiseikat pääsevät joskus yllättämään heidän ennakkokäsityksensä niin silloin saa tosiseikka kyytiä."

Esim. "Me suomalaiset olemme jakautuneet kiltteihin ja rehellisiin. Ongelma on Suomen tulevaisuuden kannalta keskeinen. Kiistan voittaja ratkeaa vasta parinkymmenen vuoden kuluttua ja arvion tekee silloin seuraava sukupolvi. Toinen näistä joukkueista – luulen, että kiltit – kirotaan silloin maanrakoon."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti