maanantai 28. syyskuuta 2015

Unkari-Serbian rajalta löytyneet dokumentit kertovat identiteetin vaihdoksista

Röszke, Unkari

Unkarin ja Serbian rajaseudulta (2km Unkarin puolelta) on löytynyt dokumentteja, jotka viittaavat vahvasti siihen, että irakilaiset ns. pakolaiset lentävät/matkustavat Turkkiin vaivatta turisteina, hukkaavat passinsa, vaihtavat identiteettiä ja esiintyvät syyrialaisina päästyään Turkista Euroopan puolelle.

Alla myös syyrialaisen pakolaisen haastattelu, joka kertoo miten 10% pakolaisista on syyrilaisia, 90% esittää syyrialaisia.


Alla parin henkilön dokumentit:

Dokumentit 1.n:

Tämä on Turkin tasavallan (Turkey Republic = Türkiye Cumhuriyeti) elektroninen visa:

Visan referenssinumero: E5K-XL2Q
Nimi: Hayder, Zirjawi
Syntymäpaikka: Baghdad
Kansalaisuus: Irak
Matkustusdokumentti: tavallinen passi (ordinary passport)
Passin numero: A6095989
Voimassa: 3.4.2012 - 1.4.2020

Viisumi: yksi maahantulo (single entry)
Voimassa: 22.8.2015 - 17.2.2016
Maassaolo: 30 päivää


Dokumentti 1.1:

Sama dokumentti löytäjänsä kädessä

Vertailun vuoksi autenttinen Turkin viisumin näytekappale https://e-visums.nl/specimen.pdf:

Dokumentti 1.2 Kreikka, Samos - 2.9.2015:
Tässä dokumentti (Elleniki dimokratia, Samos = Kreikka, Samos) ilmeisesti kreikkalaisesta vastaanottokeskuksesta tai rekisteröinnistä.
Zodae Haidar on ilmoittautunut syyrialaiseksi. Muutos nimessä voi johtua translitteroinnista, väärin kuultu/kerrottu tai esimerkiksi vaihdettu irakilainen etunimi syyrialaiseksi. Dokumentit löytyivät kuitenkin samasta kasasta, joten on todennäköisintä, että ne kuuluvat samalle henkilölle. Tapahtumaketju näyttää katkeamattomalta.


Dokumentti 1.3:
Tämä dokumentti on Serbiasta, Preševon vastaanottokeskuksesta 6.9.2015, jossa henkilö esiintyy edelleen nimellä Zodae Haidar, syyrialainen (Syria = Сирија).
прихватни центар = reception center, vastaanottokeskus
Preševo (Serbian Cyrillic: Прешево)


Kuvassa näkyy myös mm. Jabal Kasuoon Companyn (FB) käyntikortti. Päivittäiset bussivuorot Bagdadista. Sijaitsee aivan Turkin suurlähetystöä vastapäätä. Näyttää siltä, että on haetu viisumi Turkin suurlähetystöstä ja sitten vastapäiseltä bussiyhtiöltä matka Turkkiin. Sen jälkeen mennään Turkin-Kreikan vuotavan rajan yli esim. Samokselle ja sieltä eteenpäin.


Dokumentit 2.n:

Toinen irakilainen on lentänyt (kuin turisti, pakolainenko??) Turkkiin ja sieltä jatkanut matkaa Unkariin mistä dokumentit ovat löytyneet. Samanlainen Irakista Turkkiin haettu viisumi kuin edellisellä tapauksella. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Kreikan raja vuotaa kuin seula. Turkista voi saapua miten päin vain Kreikkaan ja alkaa esittää turvapaikanhakijaa. Aito turvapaikanhakija voisi jäädä Turkkiin, joka on Geneven 1951 sopimuksen allekirjoittajamaa.
Samasta paikasta on löytynyt myös passi:


Syyrialaisen pakolaisen haastattelu:


Toimittaja kertoo: Olin Wienissä hostelissa. Tapasin nuoren miehen, joka kertoi olevansa Syyriasta. Pyysin häntä kertomaan tilanteestaan ja ette usko mitä hän kertoi. Hänen näkemyksensä mukaan suuri osa pakolaisista ei ole Syyriasta vaan ainoastaan esittävät syyrialaisia tullakseen Eurooppaan hyötymään sosiaaliturvasta.

http://www.liveleak.com/view?i=6ae_1443137333
Sama Youtube:ssa https://www.youtube.com/watch?v=Qv5vafprV8cEi kommentteja:

Lähetä kommentti